sâmbătă, 12 martie 2011

Alin Stanis in procese cu Omar Hayssam pentru tatal sau


Alin Stăniş, tenorul din Timişoara care a participat la „Românii au talent”, luptă în instanţă cu agentul sirian pentru a-şi recupera averea lăsată de tată lui.

În spatele unei voci puternice, pe care PRO Tv-ul ne-a prezentat-o la ultima ediţia a show-ului “Românii au talent”, Alin Stăniş, tenorul din Timişoara, ascunde o dramă puternică. 

Fiul lui Johann Theodor Stăniş, decedat acum 11 ani, fostul proprietar al „Rio Soft Drinks” şi „Bucovina Mineral Waters”, Alin luptă în instanţă cu rudele lui Omar Hayssam să-şi recupereze averea.

De numele lui Johann Theodor Stăniş, tatăl lui Alin Stăniş, tenorul de la “Românii au talent”, se leagă o adevărată industrie a sucurilor şi a apelor minerale, dezvoltată în anii 90. “Rio Soft Drinks” din Timişoara şi „Bucovina Mineral Waters”, drin Vatra Dornei, Suceava, sunt firmele pe care Johann Theodor Stăniş le-a crescut pe piaţa românească după Revoluţie, imediat după ce s-a întors din Germania.

 La sfârşitul anilor 90, firmele lui se apropiau de un faliment inevitabil. Ca să le salveze, a cerut ajutorul unor cunoştinţe, care l-au împrumutat, în primă fază, cu 800.000 de dolari. Cine erau creditorii? Agentul sirian Omar Haissam şi fratele lui, Omar Mohamad, care au cerut ca garanţie acţiuni la firma Rio Soft Drinks.

 Pentru că tată lui Alin n-a putut achita datoria la timp, Haissam i-a luat 20% din acţiunile firmei, ca mai apoi, susţinea Theodor Stăniş în 1999, când a depus plângere împotriva sirianului, să-i ia ambele companii. 

Potrivit publicaţiei Opinia Timişoarei, Alin Stăniş vrea să dovedească acum în instanţă că preluarea de către arabi a afacerilor conduse de tatăl lui a avut la bază documente false. 

„Semnatura tatei pe acele documente este falsă şi trei acţionari dintre cei cinci care apar acolo nu erau atunci în ţară. Actul a fost un fals, iar tata a pierdut firma”, a declarat Alin Stăniş pentru Opinia Timişoarei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu